CSC Centro Studi Campanile Alimentazione Nutrizione Medicina degli Stili di Vita
Want create site? With Free visual composer you can do it easy.

Pubblicazioni

Pubblicazioni

In questa sezione potrete trovare pubblicazioni di particolare interesse per la professione di nutrizionista, selezionate dalle biblioteche scientifiche on-line.

TITOLO
A Study on the Influence of Spirituality on the Efficacy of Antitumor Therapies
AUTORE:
Messina G, Rovelli F, Brivio F, Lissoni P, Fumagalli L, Compare A,
DATA:
2017
ARGOMENTO:
PNEI e terapie antitumorali
FONTE:
Cancer Stud Ther J Volume 2(2): 1–5
ABSTRACT
The recent discoveries of the existence of natural anticancer agents either from plants, such as Aloe, Myrrh and Magnolia, or from the human body, namely the pineal hormones, allowed the possibility to elaborate new therapeutic natural combinations as a link between the commonly used palliative and curative cancer therapies, which would have not considered in a separate manner. The present study was carried out to evaluate the influence of the spiritual status on the efficacy of a natural anticancer combination containing pineal anticancer hormones in association with Aloe, Myrrh and Magnolia extracts in a group of 70 untreatable metastatic solid tumor patients with life expectancy less than 1 year.
TITOLO
Ayurvedic preparation of Zingiber officinale Roscoe: effects on cardiac
AUTORE:
Leoni A1, Budriesi R1, Poli F1, Lianza M1, Graziadio A1, Venturini A2, Broccoli M2, Micucci M1.
DATA:
2017
ARGOMENTO:
Zingiber officinale
FONTE:
PubMed
ABSTRACT
The rhizome of the Zingiber officinale Roscoe, a biennial herb growing in South Asia, is commonly known as ginger. Ginger is used in clinical disorders, such as constipation, dyspepsia, diarrhoea, nausea and vomiting
TITOLO
Nutritional programming of disease: unravelling the mechanism
AUTORE:
Simon C Langley-Evans
DATA:
2015
ARGOMENTO:
Nutritional programming
FONTE:
MIUR
ABSTRACT
Nutritional programming is the process through which variation in the quality or quantity of nutrients consumed during pregnancy exerts permanent effects upon the developing fetus. Programming of fetal development is considered to be an important risk factor for non-communicable diseases of adulthood, including coronary heart disease and other disorders related to insulin resistance.
TITOLO
Linee guida per l'educazione alimentare 2015
AUTORE:
MIUR
DATA:
2015
ARGOMENTO:
Linee guida per l'educazione alimentare
FONTE:
MIUR
ABSTRACT
Educazione alimentare per la comprensione dei benefici di un sano stile di vita alimentare e del sistema-cibo: funzionalità proprie della filiera alimentare, valenze ambientali, stagionalità, territorialità dei prodotti alimentari, consumi responsabili, contesti economici e sociali, sicurezza e legalità, solo per citarne alcuni aspetti.
TITOLO
International table of glycemic index and glycemic load
AUTORE:
Kaye Foster-Powell, Susanna HA Holt, and Janette C Brand-Miller
DATA:
2002
ARGOMENTO:
Indice e carico glicemico
FONTE:
Am J Clin Nutr 2002;76:5–56. Printed in USA. © 2002 American Society for Clinical Nutrition
ABSTRACT
Reliable tables of glycemic index (GI) compiled
from the scientific literature are instrumental in improving
the quality of research examining the relation between GI,
glycemic load, and health. The GI has proven to be a more useful
nutritional concept than is the chemical classification of carbohydrate
(as simple or complex, as sugars or starches, or as
available or unavailable), permitting new insights into the relation
between the physiologic effects of carbohydrate-rich foods
and health.
TITOLO
Tutto ciò che sai sulle calorie è sbagliato
AUTORE:
Rob Dunn
DATA:
Novembre 2013
ARGOMENTO:
Scienze dell'Alimentazione
FONTE:
Le Scienze, n. 43, pagg. 52.55
ABSTRACT
La quantità di calorie indicata nelle etichette può essere mo9lto diversa rispetto a quella che si ricava effettivamente, perche la digestione è un processo troppo complicato da tradurre in numeri
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Utilizzando il sito, accetti l'utilizzo dei cookie da parte nostra. maggiori informazioni

Questo sito utilizza i cookie per fornire la migliore esperienza di navigazione possibile. Continuando a utilizzare questo sito senza modificare le impostazioni dei cookie o cliccando su "Accetta" permetti il loro utilizzo.

Chiudi